Karta dań
Przedstawiamy Państwu przykładowe menu, które jest dostępne w naszej karcie dań. Z przedstawionego menu możemy konfigurować dowolną kartę dań którą mogą Państwo dopasować do przyjęcia które chcecie u nas zorganizować. Jeśli jest jakieś danie którego nie ma w naszym menu a nie ma w naszej karcie, możemy takie danie przygotować na życzenie.
Wszystkie dania wykonujemy we własnym zakresie wykwalifikowanym i doświadczonym zespołem kucharskim.
Dobrze i smacznie przyrządzone dania podadzą Państwu profesjonalni kelnerzy.
ZUPY :
- Rosół z makaronem
- Flaczki wołowe z bułeczką
- Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
- Brokułowa z groszkiem ptysiowym
- Barszczyk czerwony z pasztecikami
- Barszczyk czerwony z krokietami
- Barszczyk czerwony z roldogami
- Żurek z jajeczkiem i białą kiełbaską
- Gulasz wieprzowo-warzywny
|
|
DANIA MIĘSNE:
- Indyk po chińsku w warzywach z ryżem
- Pałka z kurczaka w migdałach
- Pałka z kurczaka w ziarnach słonecznika
- Kotlet schabowy tradycyjny
- Karkówka pieczona w sosie pieczarkowym
- Karkówka pieczona
- Udko z kurczaka na złoto
- Bioderko z kurczaka zapiekane w boczku
- Bioderko z kurczaka faszerowane i zapieczone na złoto
- Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych
- Pierś z kurczaka w żurawinie
- Devolaj z kurczaka
- Strogonof ( dopłata 2zł )
- Sakiewka ze schabu nadziana farszem serowo-szynkowym
- Kotlet schabowy po cygańsku z grzybkami (na ostro)
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym ( dopłata 2zł )
- Schab ze śliwką z owocami puszkowymi podawany z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej
|
|
DODATKI MĄCZNE:
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki zapiekane na złoto
- Kartofelki
(dopłata 1zł)
- Frytki
- Ryż na sypko
- Ryż cary zapiekany
- Kluski śląski
- Kasza gryczana
- Beziki ziemniaczane (dopłata 1zł)
|
SURÓWKI :
- Coleslaw (kapusta + warzywa + majonez)
- Z białej kapusty
- Z czerwonej kapusty
- Z kapusty pekińskiej
- Szopska (świeże warzywa z sosem winegret )
- Z selera z orzechami i rodzynkami
- Z pora i marchewki
- Marchewka z chrzanem
- Marchewka na słodko z owocami puszkowymi
- Marchewka zasmażana na ciepło
- Ćwikła na zimno
- Buraczki zasmażane na ciepło
- Warzywa na ciepło blanszowane
- Mizeria ze świeżych ogórków
|
|
ZIMNE PRZEKĄSKI:
- Schab po warszawsku w galarecie
- Schab ze śliwką suszoną w galarecie
- Schab z morelką w owocach puszkowych w galarecie
- Galantyna z kurczaka zrodzynkami na słodko w galarecie
- Galantyna z kurczaka z natką pietruszki i czosnkiem na ostro w
galarecie
- Tymbaliki drobiowe
- Roladki z łososia w cieście naleśnikowym
- Ryba po grecku
- Ryba marynowana w occie
- Pstrąg w galarecie
- Bukiet śledzików
(w oleju, rolmopsy,
w śmietanie, salsa, ze śliwką,
z wiśnią)
- Paluszki krabowe w cieście ( dopłata 1 zł )
- Tatar ( dopłata 2zł )
- Jajka faszerowane ( z kawiorem , z pieczarkami , ze szczypiorkiem , z różnymi pastami )
- Półmisek wędlin ( szynka, baleron, boczek, szynka drobiowa, pieczone: schab, pasztet, karkówka, boczek )
- Szynka na postumencie
- Deska serów
- Pieczarki w ciescie
- Bukiet warzyw Świerzych
- Bukiet warzyw marynowanych
|
|
SAŁATKI:
- Jarzynowa tradycyjna
- Gyros (kurczak + warzywa)
- Meksykańska (ser żółty + fasola)
- Królewska (szynka + seler + ananas + rodzynki)
- Owocowa (owoce świeże i puszkowe)
- Tuńczykowa (tuńczyk + warzywa +oliwki)
- Z kurczaka na słodko (pierś kurczaka wędzona + ananas + kukurydz)
- Wiosenna (świeże warzywa + ser żółty)
- Grecka (świeże warzywa + ser feta)
- Capresse (pomidorki z mocarellą)
- Sałatka owocowa w ananasie lub melonie
|
Stół słodkości z fontanną czekolady:
- Rurki waflowe
- Mini ciasteczka
- Owoce ( winogrona, ananas, mandarynka, + owoce dostępne sezonowo)
- Fontanna czekolady smak do wyboru ( mleczna , gorzka, pistacjowa, owocowa)
|
|
Stół Wiejski:
- Szynka z nogą
- Kiełbasa swojska
- Kaszanka swojska
- Żeberka wędzone
- Smalec swojski
- Salceson włoski
- Schab wędzony
- Boczek wędzony
- Pasztet wieprzowy domowy
- Ogórki kwaszone
- Pieczywo
|
|
Desery:
- Lody tradycyjne z polewą czekoladową lub owocową
- Lody płonące z polewą czekoladową lub owocową
- Galaretka owocowa z bitą śmietaną i owocami
- Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i polewą czekoladową lub owocową
- Puchar lodów z owocami , galaretką , bitą mietaną i polewą czekoladową lub owocową
- Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną, lodami i polewą czekoladową lub owocową
|
|
|
Stół dziczyzny:
Wyroby swojskie z:
- Dzik
- Jelenia
- Sarny
- Zająca
|
|
|