Strict Standards: Redefining already defined constructor for class googlefonts in /home/a04152/domains/weselnasala.info.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-google-fonts/google-fonts.php on line 140
Karta dań | Sala Weselna Kowalewski Wołomin i okolice, Wesela, Imprezy, Konsolacje.


Sala Weselna Kowalewski Wołomin i okolice, Wesela, Imprezy, Konsolacje.

Weselna Sala Bankietowa w Wołominie organizująca przyjęcia weselne, chrzciny, komunie i inne imprezy rodzinne oraz towarzyskie

Karta dań

Przedstawiamy Państwu przykładowe menu, które jest dostępne w naszej karcie dań. Z przedstawionego menu możemy konfigurować dowolną kartę dań którą mogą Państwo dopasować do przyjęcia które chcecie u nas zorganizować. Jeśli jest jakieś danie którego nie ma w naszym menu a nie ma w naszej karcie, możemy takie danie przygotować na życzenie.

Wszystkie dania wykonujemy we własnym zakresie wykwalifikowanym i doświadczonym zespołem kucharskim.

Dobrze i smacznie przyrządzone dania podadzą Państwu profesjonalni kelnerzy.

ZUPY :

  • Rosół z makaronem
  • Flaczki wołowe z bułeczką
  • Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • Brokułowa z groszkiem ptysiowym
  •  Barszczyk czerwony z pasztecikami
  •  Barszczyk czerwony z krokietami
  •  Barszczyk czerwony z roldogami
  • Żurek z jajeczkiem i białą kiełbaską
  •  Gulasz wieprzowo-warzywny

 

DANIA MIĘSNE:

  • Indyk po chińsku w warzywach z ryżem
  • Pałka z kurczaka w migdałach
  • Pałka z kurczaka w ziarnach słonecznika
  • Kotlet schabowy tradycyjny
  • Karkówka pieczona w sosie pieczarkowym
  • Karkówka pieczona
  • Udko z kurczaka na złoto
  • Bioderko z kurczaka zapiekane w boczku
  • Bioderko z kurczaka faszerowane i zapieczone na złoto
  • Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych
  • Pierś z kurczaka w żurawinie
  • Devolaj z kurczaka
  • Strogonof  ( dopłata 2zł )
  • Sakiewka ze schabu nadziana farszem serowo-szynkowym
  • Kotlet schabowy po cygańsku z grzybkami (na ostro)
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym ( dopłata 2zł )
  • Schab ze śliwką z owocami puszkowymi podawany z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej

 

 

DODATKI MĄCZNE:

  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki zapiekane na złoto
  • Kartofelki
    (dopłata 1zł)
  • Frytki
  • Ryż na sypko
  • Ryż cary zapiekany
  • Kluski śląski
  • Kasza gryczana
  • Beziki ziemniaczane (dopłata 1zł)

 

SURÓWKI :

  • Coleslaw (kapusta + warzywa + majonez)
  • Z białej kapusty
  • Z czerwonej kapusty
  • Z kapusty pekińskiej
  • Szopska (świeże warzywa z sosem winegret )
  • Z selera z orzechami i rodzynkami
  • Z pora i marchewki
  • Marchewka z chrzanem
  • Marchewka na słodko z owocami puszkowymi
  • Marchewka zasmażana na ciepło
  • Ćwikła na zimno
  • Buraczki zasmażane na ciepło
  • Warzywa na ciepło blanszowane
  • Mizeria ze świeżych ogórków

 

ZIMNE PRZEKĄSKI:

  • Schab po warszawsku w galarecie
  • Schab ze śliwką suszoną w galarecie
  • Schab z morelką w owocach puszkowych w galarecie
  • Galantyna z kurczaka zrodzynkami na słodko w galarecie
  • Galantyna z kurczaka z natką pietruszki i czosnkiem na ostro w
    galarecie
  • Tymbaliki drobiowe
  • Roladki z łososia w cieście naleśnikowym
  • Ryba po grecku
  • Ryba marynowana w occie
  • Pstrąg w galarecie
  • Bukiet śledzików
    (w oleju, rolmopsy,
    w śmietanie, salsa, ze śliwką,
    z wiśnią)
  • Paluszki krabowe w cieście ( dopłata 1 zł )
  • Tatar ( dopłata 2zł )
  • Jajka faszerowane ( z kawiorem , z pieczarkami , ze szczypiorkiem , z różnymi pastami )
  • Półmisek wędlin ( szynka, baleron, boczek, szynka drobiowa, pieczone: schab, pasztet, karkówka, boczek )
  • Szynka na postumencie
  • Deska serów
  • Pieczarki w ciescie
  • Bukiet warzyw Świerzych
  • Bukiet warzyw marynowanych

 

 

SAŁATKI:

  • Jarzynowa tradycyjna
  • Gyros (kurczak + warzywa)
  • Meksykańska (ser żółty + fasola)
  • Królewska (szynka + seler + ananas + rodzynki)
  • Owocowa (owoce świeże i puszkowe)
  • Tuńczykowa (tuńczyk + warzywa +oliwki)
  • Z kurczaka na słodko (pierś kurczaka wędzona + ananas + kukurydz)
  • Wiosenna (świeże warzywa + ser żółty)
  • Grecka (świeże warzywa + ser feta)
  • Capresse (pomidorki z mocarellą)
  • Sałatka owocowa w ananasie lub melonie

 

 

 

 

 

Stół słodkości z fontanną czekolady:

  • Rurki waflowe
  • Mini ciasteczka
  • Owoce ( winogrona, ananas, mandarynka, + owoce dostępne sezonowo)
  • Fontanna czekolady smak do wyboru ( mleczna , gorzka, pistacjowa, owocowa)

 

 

Stół Wiejski:

  • Szynka z nogą
  • Kiełbasa swojska
  • Kaszanka swojska
  • Żeberka wędzone
  • Smalec swojski
  • Salceson włoski
  • Schab wędzony
  • Boczek wędzony
  • Pasztet wieprzowy domowy
  • Ogórki kwaszone
  • Pieczywo

 

 

 

 

 Desery:

  • Lody tradycyjne z polewą czekoladową lub owocową
  • Lody płonące z polewą czekoladową lub owocową
  • Galaretka owocowa z bitą śmietaną i owocami
  • Szarlotka na ciepło z  bitą śmietaną i polewą czekoladową lub owocową
  • Puchar lodów z owocami , galaretką , bitą mietaną i polewą czekoladową lub owocową
  • Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną, lodami i polewą czekoladową lub owocową
Stół dziczyzny:

Wyroby swojskie z:

  • Dzik
  • Jelenia
  • Sarny
  • Zająca